Over ons

ONZE MISSIE

Wij, Marnix en Michiel, willen de vastgoedsector transparant maken door iedereen toegang te geven tot dezelfde informatie, zodat er bij (ver)koop of (ver)huur de beste beslissing genomen kan worden.

DE OPRICHTERS

Wij zijn voormalig strategie en management consultants en hebben een achtergrond in bedrijfskunde en finance. We hebben altijd al een passie voor innovatie gehad. Als consultants vertaalde dit zich in een focus op Smart Cities voor Marnix en op FinTech voor Michiel.

PERSOONLIJKE ERVARING

We hebben in het verleden zowel in de koop- als huursector de rol van woningaanbieder en woningzoekende gehad. Hierdoor hebben we ook gemerkt dat er veel beter kan en moet in deze sector. We zagen dit vooral in het transactieproces waarbij vraag en aanbod elkaar niet altijd even makkelijk kunnen vinden.

Deze ervaringen bleken een ideale combinatie te zijn om van start te gaan met het transparanter maken van de vastgoedsector door iedereen gelijke toegang te geven tot informatie en netwerk.

THENEXTBID

In oktober 2017 besloten we de koe bij de horens te vatten en er ook wat aan te gaan doen. Na veel onderzoek, gesprekken met mensen actief in het vastgoed en brainstorm sessies hebben we uit een reeks van innovatieve concepten het biedings- en huurderselectieplatform ‘TheNextBid’ gekozen om als eerst te ontwikkelen.

Met TheNextBid lanceren we onze eerste innovatie in de vastgoedsector. Kandidaten kunnen zelf aangeven wat zij voor een woning willen betalen. De hoogte van het bedrag kunnen zij op basis van de vraagprijs van de makelaar en de biedingen van andere kandidaten bepalen. Dit gebeurt op een volledige transparante manier. Daarnaast hoeft hij of zij maar eenmalig persoonlijke informatie te geven zoals inkomen en informatie over huisgenoten. Vervolgens kan de makelaar of verhuurder makkelijk en snel in 1 overzicht zien welke kandidaat het best aan de huurvoorwaarden voldoet. Hij of zij doet dit door te kijken naar de combinatie van bod en profiel. Zodoende kom je veel sneller bij de juiste kandidaat uit met het beste profiel die de marktconforme huurprijs wilt betalen.

neighborhood
Verhitte woningmarkt
loss

Groeiend tekort woningen

cityscape

Steden blijven groeien

Tenant-guy-small

Hoe kom ik aan een woning?

WAAROM THENEXTBID?

In de huidige woningmarkt is er een groeiend tekort aan woningen, zeker in stedelijke gebieden. Zowel in koop als huur is in de grootste 30 steden in Nederland de vraag naar woningen een stuk groter dan het aanbod. Nederland is intussen uit de crisis gekomen en druk begonnen met de achterstand in te halen door nieuwe woningen bij te bouwen. Het zal zeker enige tijd op zich laten wachten wil het aanbod hierdoor ook daadwerkelijk aantrekken. In de grote steden wordt dan ook verwacht dat er een overschot aan vraag zal blijven bestaan op de korte en middellange termijn. Met name door de toenemende aanwas van mensen van buiten Nederland, kleiner wordende huishoudens en door de trek naar de grote steden zal het tekort aan woningen in de grote steden voorlopig verder toenemen.

Dit betekent dat het voor de woningzoekende moeilijk zal blijven een betaalbare woning te krijgen die aan de behoeftes voldoet. Doordat er veel kandidaten zijn voor een woning moet de woningzoekende op zoek naar additionele instrumenten. Hierdoor ontstaat een dynamiek ontstaan die zorgt voor een extra beperking van transparantie en zeker niet in het belang is van iedereen. De introductie van het transparante biedings- en huurderselectieplatform ‘TheNextBid’ is een belangrijke eerste stap naar de verwezenlijking van onze visie, namelijk het transparant maken van de vastgoedsector door iedereen toegang te geven tot dezelfde informatie.

Deze groeiende krapte op de vastgoedmarkt zorgt bij koopwoningen voor een historisch laag aantal transacties.Hierdoor focussen steeds makelaars zich op de huurmarkt. Sinds 2001 is het beroep makelaar geen beschermd beroep meer en zien we onder andere hierdoor het aantal makelaars toenemen. Dus de taart is kleiner geworden terwijl er meer makelaars van moeten eten. Daarnaast hebben zij te maken met een sterke opkomst van internetmakelaars, waarbij verhuurders of verkopers meer zelf doen. Hierdoor staan de tarieven van de full service makelaars onder druk.

De makelaar zich moeten wenden tot het adopteren van innovaties die hen helpt zich te onderscheiden van de concurrentie, het operationele proces efficiënter en goedkoper maakt en meer waarde creëert voor de klant. Het selectieproces van de juiste huurder is een uitstekend voorbeeld waar onnodig veel tijd aan gespendeerd kan worden. Door alle kandidaten op één platform éénmalig een persoonlijk profiel aan te laten maken, dit te combineren met een gepersonaliseerd bod op de woning en uiteindelijk in één overzicht weer te geven, zal de makelaar direct de juiste huurder kunnen selecteren. In principe zal er dan vaak maar 1 kandidaat benaderd moeten worden om de ondersteunende documentatie te checken. De kandidaten en de makelaar scheelt dit veel tijd. De makelaar kan dus meer woningen verhuren in dezelfde tijd. Genieten van de vrijgekomen tijd mag natuurlijk ook :).

Agent-with-plus-symbol

Concurrentie neemt toe

www

Internetmakelaars

Innovation-growth

Innoveren om te concurreren

teamwork

Transparantie

HET TEAM

MARNIX HOEBERT
Oprichter

Marnix gelooft heilig in de mogelijkheden om de vastgoedmarkt eerlijker te maken door middel van transparantie en informatievoorziening. Hij is een voormalig senior consultant op het gebied van strategie en innovatie bij PwC en heeft meerdere jaren in China gewoond.

MICHIEL ESVELD
Oprichter
Michiel heeft een grote passie voor innovatie. FinTech, Proptech, Blockchain en Duurzaamheid vormen zijn dagelijkse motor. Voor zich volledig te richten op het innoveren van de vastgoedmarkt werkte hij in management consulting voor corporates afwisselend in finance en manufacturing.
ROBERT DE S. AULAIRE
Marketing Guru
Robert is onze nieuwste aanwinst om met zijn achtergrond in marketing TheNextBid te helpen de volgende stap te zetten op dit gebied.
PETER NOORDIJK
Developer
Peter is onze full-stack developer. Hij heeft hiervoor al veel mooie projecten gedaan, waaronder voor een grote bank. Peter houdt van reizen en als die niet aan coden is dan hangt hij Picasso uit op z’n iPad.

TRANSPARANTIE WORDT DE NORM.

TRANSPARANTIE WORDT DE NORM.